Cordelion Gastronomi ve Mutfak Sanatları Merkezi,
Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü işbirliğiyle 2023 yılında hayata geçirildi.
Projenin amacı, Ege’nin mutfak kültürünün tanıtımına ve gelişimine katkıda bulunmak, gastronomi alanında nitelikli personel yetiştirmek ve kente yeni bir sosyal aktivite alanı kazandırmak.
Merkezde, alanında uzman akademisyen ve şefler tarafından gastronomi kültürüne dair eğitimler veriliyor, profesyonel eğitimlerin yanı sıra her ay atölyeler düzenleniyor.
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki eğitim programlarını Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri hazırlıyor.
Bu proje ile Karşıyaka Belediyesi, "Sağlıklı Kentler Birliği 2023" Ödülü kazanmıştır.