İZMİR HALKIN BAKKALI'NDA 2.ŞUBEYİ AÇTI

5/6/2020 | SOSYAL BELEDİYECİLİK UYGULAMALARI - EKONOMİK KALKINMA - TARIM
İZMİR HALKIN BAKKALI'NDA 2.ŞUBEYİ AÇTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı Çarşısı'nda hizmete aldığı Halkın Bakkalı'nın ikinci şubesini Konak'ın Gültepe Semti'nde açtı. Başkan Tunç Soyer koronavirüs önlemleri nedeniyle çok az kişinin katılımıyla yapılan açılışta: “Çok temel bir amacımız var. Üreticinin ürettiğini en kısa yoldan, en ucuz şekilde  ve aracısız olarak tüketiciye ulaştırmak” dedi.

Halkın Bakkalı, yerel üreticilerimizin ürünlerini, herhangi bir aracıya gerek kalmadan doğrudan kendilerinden alarak daha ucuz fiyata ve steril koşullarda halkla buluşturmayı amaçlayan bir projedir. 

Halkın Bakkalı nedir?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in "Başka bir tarım mümkün" vizyonuyla hayata geçirdiği Halkın Bakkalı, kooperatiflerin ürünlerini pazarlayabilmesi, tüketicilerin de sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesini amaçlıyor.


İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinden üretici kooperatiflerinin ürünleri, aracısız olarak Halkın Bakkalı’nda satışa sunuluyor. Başkan Soyer'in hayvancılığı destekleyerek et fiyatlarını düşürülme politikası çerçevesinde Halkın Bakkalı'nın Gültepe şubesindeki et reyonu mahallelinin ucuz et ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.
 
Dayanışmanın adresi oldu
Halkın Bakkalı koronavirüs salgınıyla mücadelede İzmir dayanışmasının en önemli adresi oldu. Sadece İzmir’den değil, diğer kentlerden de Başkan Soyer’in çağrısıyla başlatılan dayanışma kampanyasına “Biz Varız” dedi. Yurttaşlar şimdiye kadar kampanya kapsamında dağıtılmak Halkın Bakkalı’nın internet sitesinden 18 bin birinci gıda paketinden, 13 bin ikinci paketinden ve 225 bin kişilik iftar sofrasından satın aldı.

Whatsappta Paylas Twitterda Paylaş